Hans Hagen leest Jubelientje wordt wild
1 CD luisterboek Hans Hagen leest
Hans Hagen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape) (076)
Codes
ISBN:
978-90-476-0341-2
EAN:
9789047603412
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,3 cm
Omvang:
154 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Integrale weergave van vijftien verhalen uit het boek voorgelezen door de auteur en verschenen o.d.t. Jubelientje wordt wild. - Amsterdam [etc.] : Querido.
Annotatie
Vijftien korte verhalen en een liedje over de belevenissen van Jubelientje en haar oma.
Flaptekst
Samen met haar oma gaat Jubelientje naar de vrijmarkt op Koninginnedag. Ze is bij de geboorte van een veulen. Ze gaat naar een proefles bij judo, en doet een uitvinding. Want Jubelientje zit nooit stil. Hans Hagen schreef speciaal voor dit luisterboek een Jubeliedje. Floor Minnaert maakte de muziek en het wordt gezongen door Willem Nijholt.

Wild?
Hoe moet een luisterboek heten? Dat vind ik vaak een lastige vraag. Terwijl ik schrijf, bedenk ik soms wel twintig titels. Als het boek af is, streep ik de stomste titels weg. Tot er eentje overblijft die precies bij de verhalen past. Soms kras ik ze alle twintig door. Dan moet ik iets beters bedenken. Bij dit boek ging het anders. Voordat ik één letter schreef, wist ik al hoe het ging heten: Jubelientje wordt wild. Twee woorden die met een w beginnen, dat vond ik mooi klinken. En ik zag het helemaal voor me: Jubelientje zou op judo gaan. Ze werd kampioen! Maar: Jubelientje weigerde. Ik schrijf de verhalen dan wel op, maar haar wil is wet. Ze wilde niet wild worden op judo. Jubelientje werd liever een sloom wild beest uit de dierentuin. Gelukkig toch nog iets wilds, dacht ik. Dan hoef ik geen nieuwe titel te verzinnen.
Hans Hagen
www.jubelientje.nl
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen