Hart der duisternis
Joseph Conrad
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Negende druk
Serietitel:
LJ Veen Klassiek
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Heart of darkness
Jaar van uitgave:
1988
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Norton
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-204-1460-8
EAN:
9789020414608
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
157 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Heart of darkness. - New York : Norton, 1988. - Oorspronkelijk verschenen in: Blackwood's magazine, 1899. - Oorspronkelijk verschenen in: Jeugd en Het hart der duisternis / vertaling van W.L. Leclercq. - Amsterdam : Elsevier, 1924. - (Elsevier's algemeene bibliotheek ; dl. 32). - 1e druk van deze uitgave: 1994.
Annotatie
Een reis in 1890 over een rivier onder gevaarlijke omstandigheden naar het hart van de Kongo Vrijstaat lijkt uit te monden in een apocalyptisch visioen.
Flaptekst
Vanaf het vallen van de avond tot in het holst van de nacht vertelt Marlow zijn scheepskameraden het beklemmende verhaal van zijn tocht over de rivier de Kongo. In opdracht van een Belgische handelsmaatschappij vaart hij met een afgeleefde boot naar het hart van Afrika, op zoek naar de mysterieuze verdwenen handelsagent Kurtz. Tijdens zijn reis maakt Marlow kennis met de donkerste krochten van de menselijke geest, gepersonifieerd door de bandeloze en ontspoorde Kurtz, die bij zijn dood het definitieve oordeel over de mensheid velt: 'Afgrijselijk! Zo afgrijselijk!'
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen