Het bloed van de elfen
Andrzej Sapkowski
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Serietitel:
The Witcher = (De hekser)
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Krew elfów
Jaar van uitgave:
1994
Uitgever:
'Agence de l'Est'
Vertaald uit:
Pools
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fantasy (334)
Codes
ISBN:
978-90-245-6401-9
EAN:
9789024564019
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
345 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Krew elfów. - 'Agence de l'Est', ©1994.
Annotatie
Ciri, kleindochter van koningin Calanthe, zal volgens een profetie door haar magische krachten en elfenbloed de wereld veranderen en krijgt daarom van Geralt van Rivia een opleiding om haar krachten onder controle te houden.
Flaptekst
Andrzej Sapkowski

The Witcher

Het Bloed van de Elfen

Geralt van Rivia is The Witcher, de hekser, een bijzonder soort magiër die is opgeleid om alles en iedereen die door het kwaad is voortgebracht te bestrijden. Het Bloed van de Elfen is, na de verhalenbundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid, de eerste Witcher-roman.

Meer dan vijfhonderd jaar leven mensen, dwergen, gnomen, halflingen en elfen in vrede. Totdat het met de betrekkelijke rust opeens gedaan is: dwergen beginnen hun soortgenoten te vermoorden, terwijl de elfen hun wapens opnemen tegen elkaar én de mensen.

Maar te midden van alle beroering wordt een kind geboren: Ciri, de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra. Tot grote vreugde van de Heksers, die naar deze gebeurtenis hebben uitgezien. Zij is namelijk de Vlam, het kind van de profetie dat de wereld voorgoed zal veranderen, ten goede of ten kwade. Het is aan Geralt, de Hekser van Rivia, om Ciri te beschermen en iemand te vinden die haar kan helpen zich haar bijzondere gaven eigen te maken en, vooral, te beheersen.

Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de tovenaar Geralt is een internationale bestseller waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in veertien landen in vertaling.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen