Het boek Ont
roman
Anton Valens
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2013
Editie:
8e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
4 juni 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-4139-5
EAN:
9789025441395
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
349 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2012.
Annotatie
Een groepje werkloze mannen richt een zelfhulpgroep op waarbij ze elkaars post openen.
Flaptekst
Met de overgang van de gulden naar de euro breekt voor Isebrand Schut de financiƫle ijstijd aan. Na oneervol ontslag als callcentermedewerker probeert hij zijn leven op de rit te krijgen door een zelfhulpgroep op te richten. De ambities van de leden van Man&Post strekken echter verder dan het saneren van hun administratie: de Limburger Jean-Luc wil van de wietplantage in zijn woonkamer af, de psychiatrisch verpleegkundige Sylvio probeert als vj naam te maken in het Groninger uitgaanscircuit en de voorman Ebel Formsma staat op de bres voor de ondergrondse toiletten op de Grote Markt.

Wanneer de flamboyante en bemiddelde organisatieadviseur Meckering uit Nieuw-Buinen zich bij de groep meldt, wordt Isebrand uit zijn inertie getild. Meckering, met zijn fenomenaal onnavolgbare redeneerkunst, neemt hem mee op een lange reis naar de oorsprong van het voorvoegsel 'ont'.

Het Boek Ont is een bij vlagen hilarische, bloedmooi geschreven roman waar het talent van Anton Valens van elke pagina af spat. Man&Post is een onvergetelijke vriendenclub.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire excursies
Delen