Het boek van Polly
Kathy Hepinstall
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The book of Polly
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Viking
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-446-3067-1
EAN:
9789044630671
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
319 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The book of Polly. - New York : Viking, ©2017.
Annotatie
Een elfjarig meisje probeert een oud geheim uit het leven van haar aan kanker lijdende moeder te ontraadselen.
Flaptekst
Polly was al achter in de vijftig toen ze bij verrassing een nagekomen dochter kreeg: Willow. Willow is nu tien, en als de dood dat haar moeder zal sterven. Dat wil ze koste wat het kost voorkomen.
Polly is nukkig en nogal grof in de mond. Ze heeft altijd mot met haar buren - en met het ongedierte in haar tuin. Ze is dol op margarita's en heeft een jachtgeweer in huis.
Willows vader stierf al voordat zij geboren was; haar veel oudere broer en zus zijn al jaren de deur uit. Willow heeft alleen haar bizarre moeder, Polly.
Maar Willow weet dat Polly geheimen met zich meedraagt. Waarom verliet ze vijftig jaar geleden haar geboortestad Bethel, Louisiana, om voorgoed naar Texas te verhuizen? En wie is Polly's vroegere minnaar Garland Monroe, die misschien iemand heeft vermoord?
Het boek van Polly is een bitterzoet, betoverend verhaal van een dochter die vastbesloten is om aan de zijde te blijven van haar onmogelijke moeder. Het is een hartverwarmende en tegelijk ongelooflijk geestige roman over de onverbrekelijke band tussen een excentrieke moeder en een misschien nog wel excentriekere dochter.

Kathy Hepinstall groeide op in Texas, bij de grens met Louisiana. Polly is gedeeltelijk gebaseerd op Kathy's eigen moeder, die net zo'n scherpe tong heeft als het verzonnen personage. Tegenwoordig woont Kathy in Portland, Oregon.

'Verrukkelijk, grappig en ontroerend.'People

'Hepinstalls coming-of-ageroman is vol humor, warmte en verdriet. Dit is een warme en verfrissende vertelling.' Publishers Weekly
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen