Het boompje in het bos
Yuval Zommer
Auteur:
Uitgegeven:
Zeist, 2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 juli 2019
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The tree that's meant to be
Plaats van uitgave:
Oxford
Uitgever:
Oxford University Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
NUR:
Prentenboeken (<6 jaar) (273)
Leeftijdscategorie:
Voor kleuters
Codes
ISBN:
978-90-6038-876-1
EAN:
9789060388761
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
32 cm
Omvang:
32 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The tree that's meant to be. - Oxford : Oxford University Press, 2019.
Annotatie
Een dennenboompje is heel klein en krom. Als het bijna kerstmis is, worden de grote rechte bomen meegenomen naar warme huizen en mooi versierd. Het kleine boompje blijft eenzaam achter. Maar daar bedenken de dieren uit het bos iets op. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties in natuurlijke kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Flaptekst
Een dennenboompje is te klein en te krom om in de kersttijd te worden uitgekozen als kerstboom. Het boompje blijft alleen achter in het bos, maar dan gebeurt er iets wat het nooit had durven dromen…
Een klein dennenboompje wordt helemaal alleen achtergelaten in het bos nadat de andere bomen door families zijn gekozen als kerstbomen. Maar wanneer de bosdieren zich rond het eenzame kleine boompje verzamelen om het op te vrolijken en samen Kerstmis te vieren, vindt het boompje de warmte van het kerstfeest midden in het koude, besneeuwde bos.
Een schitterend prentenboek met een oprechte boodschap over het vieren van onze verschillen en het belang van vriendschap. Het nodigt uit om na te denken over de ware betekenis van Kerstmis, en het is een mooi boek voor gezinnen om samen te lezen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen