Het complot van België
Chris De Stoop
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 september 2007
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-234-2751-3
EAN:
9789023427513
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
205 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Journalistiek relaas over de Belgische betrokkenheid bij de genocide in Rwanda in 1994, afgewisseld met gebeurtenissen uit de familiegeschiedenis van de auteur.
Flaptekst
Enkele jaren geleden werd Chris de Stoop opgezocht door de jonge, mysterieuze Nina H., die hem overlaadde met dossiers. Zij vertelde hem over een complot, waar de regering van België bij betrokken zou zijn, ten tijde van de genocide in Rwanda, Chris de Stoop was daar in 1994 en hij maakte mee hoe de Belgische regering haar troepen terugtrok en de moordenaars ongestraft liet begaan.

Het relaas van Nina H. voert de auteur ook terug naar het schokkende verhaal van zijn Nonkel André, die in het België van de jaren vijftig werd overgeleverd aan de meest barbaarse praktijken van de psychiatrie.

Met Het complot van België brengt Chris de Stoop opnieuw een ontluisterend en waargebeurd verhaal, dat tegelijk de ogen opent voor een cultuur van paranoia en complottheorieën. Een genadeloos en soms hartverscheurend boek dat nog lang in je brein blijft ronddwalen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen