Het grote opa en oma boek
Carry Slee
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2022
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 januari 2022
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 4 - 6 jaar (281)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-488-5425-7
EAN:
9789048854257
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22,8 cm
Omvang:
320 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: 2014. - Bevat: Van oma mag dat wel. - Oorspronkelijke uitgave: Vianen [etc.] : The House of Books, 2003 ; Van opa mag het ook. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Slee, 2004.
Flaptekst

Een boekje vol met opa's oma's - dat is fijn omdat ze vaak de liefste mensen van de hele wereld zijn. Daarom een vrolijk boek op rijm over alle leuke, gekke en lieve dingen die opa's en oma's met hun kleinkinderen doen...

Merel en Koen krijgen een nieuwe oppas. Merel wil graag een lieve mevrouw met zwarte vlechtjes met kraaltjes erin. En Koen wil de koningin. Als ze maar net zo aardig is als hun oude oppas. Tot hun verrassing komt hun eigen oma oppassen. Met zijn drie├źn beleven ze veel leuke en spannende avonturen: Merel en Koen gaan voor het eerst met de trein mee, ze mogen in de tuin kamperen en een smikkelrestaurant inrichten. Wanneer oma op schildercursus gaat en niet meer kan oppassen, zijn Merel en Koen dan ook erg verdrietig. Gelukkig is opa er nog! Ook met hem valt veel te beleven. Merel krijgt gaatjes in haar oren en Koen krijgt een tatoeage, die je eraf kunt wassen. Ze mogen sturen in de auto van opa en krijgen zelfs een eigen rijbewijs!

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen