Het heel grote vogelboek
Bibi Dumon Tak
Auteur:
Uitgegeven:
Tielt, 2017
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Vogels van Nederland; algemeen (598.32)
NUR:
Natuur, plant, dier (< 12 jaar) (223)
Codes
ISBN:
978-94-01-44129-2
EAN:
9789401441292
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
38 cm
Omvang:
75 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Beelden: C. Nozeman en C. Sepp e.a., Nederlandsche Vogelen. Amsterdam, 1770-1829. Den Haag, Koninklijke Bibliotheek, KW 1047 B 10-14.
Annotatie
Het lijkt wel of het winterkoninkje ADHD heeft, zo druk is hij! En wist je dat de specht twee soorten roffels heeft? Lees wat er zo bijzonder is aan dertig vogels. Met levensechte ingekleurde prenten, die uit een oud boek komen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.
Flaptekst

Dit is een boek waarin oud en nieuw samenkomen. Alsof het 31 december is, middernacht. Het moment waarop het oude jaar met een knal tegen het nieuwe botst. Dat moment is dit boek, een vuurwerk van vogels dat ratelt, sist, kleppert, fluit, kraakt, krijst, knort en trompettert zodra je het openslaat

Het oude jaar bracht de prenten, het nieuwe jaar de verhalen. Waargebeurde verhalen over Mustapha de purperreiger, over zeearenden als vliegende deuren, over de wraak van de waterral. Over de kampioenste onder de zangvogels, de gemeenste onder de roofvogels, over zwanen die kunnen zingen met hun vleugels.

Dit is een boek dat tweehonderdvijftig jaar geleden is begonnen en waar nooit een einde aan zal komen. Iedere keer bij het openslaan zal er vuurwerk zijn, een feest van oud en nieuw in Het heel grote vogelboek.

Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen