het is maar bloed
Jerry Hormone
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Verhalenbundels (303)
Codes
ISBN:
978-90-254-4598-0
EAN:
9789025445980
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
171 pagina's
Bibliografische annotatie
Omslagtitel: De gruffalo. - Nederlandse versie met de stemmen van Ralf Mackenbach. - Videoversie van de tv-film: Groot-Brittanniƫ : Magi.
Annotatie
Schrijnende, maar soms ook amusante verhalen die getuigen van wat mensen elkaar zoal aandoen.
Flaptekst
Met het is maar bloed levert Jerry Hormone het geschreven equivalent van een reeks klappen in het gezicht. Rechttoe rechtaan, zonder in te houden, hier en nu, balt hij alle pijn als een vuist samen. het is maar bloed verhaalt over het lichamelijke en geestelijke geweld dat we elkaar, maar vooral ook onszelf dag in dag uit aandoen. Gewoon, omdat we niet beter weten.

Een eenzame alcoholist weet zich niet in te houden en valt bij zijn buren door de glazen salontafel. Een autistisch jongetje praat alleen via sokpoppen met zijn ouders. Een Peruaan koopt zijn vlees in de dierenwinkel. Na een openhartig gesprek met zijn moeder vergrijpt een kleuter zich aan zijn zusje.

Eerst grijpt het je aan, zoveel onverschillige wreedheid. Maar plots zie je er de humor van in. Eigenlijk valt er niets te lachen en toch doe je het. Jerry Hormone maakt ons medeplichtig: hij is een meester van de schuldige lach.

Jerry Hormone (1982) maakte furore met Rotterdamse bands als The Apers, Anne Frank Zappa en The Jerry Hormone Ego Trip. Onder de naam Jeroen Aalbers schreef hij de meer dan honderd titels tellende kinderboekenserie Borre, die in het Chinees en het Koreaans is vertaald. Hij publiceerde verhalen in o.a. Das Magazin, De Revisor en De Titaan en runt met zijn vriendin, Elfie Tromp, het tijdschrift Strak. het is maar bloed is zijn literaire debuut.
Literaire adressenbank
Uitgever
Eigen recensies Literatuurplein
Delen