Het kleine rotgodje
het doden van een mens en hoe een klein rodgodje God vermoordde
Guus Kuijer
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Serietitel:
Rainbow pockets
Serienummer:
988
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
SISO's:
Godsdienstfilosofie (204)16e eeuw (233.4)
Codes
ISBN:
978-90-417-0831-1
EAN:
9789041708311
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
391 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Uitg. in samenw. met Athenaeum-Polak & Van Gennep. - Bevat: Het doden van een mens ; Hoe een klein rotgodje God vermoordde. - Amsterdam : Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2007, 2006.
Annotatie
Twee kritische beschouwingen waarin godsdienstig fanatisme aan de kaak wordt gesteld.
Flaptekst
Guus Kuijer
Het kleine rotgodje

In dit boek zijn twee prachtige boeken van Guus Kuijer gebundeld. Allereerst Het doden van een mens, waarin Kuijer een ingenieus vlechtwerk van betoog, geschiedverhaal en biografie geeft aan de hand van Miguel Serveto (of Michel Servet) leven. Een beeld van de godsdiensttwisten in de zestiende eeuw. In Hoe een klein rotgodje God vermoordde gaat hij verder en dieper op dit onderwerp door. Door vragen te stellen vanuit een hedendaags perspectief, komt hij tot opzienbarende conclusies over koran en bijbel.

¿Een uitermate prikkelend boek, dat je ouderwets doet wippen op je stoel.¿ Leeuwarder Courant over Hoe een klein rotgodje God vermoordde

Guus Kuijer (Amsterdam, 1942) wilde nadat hij twee verhalenbundels en een roman voor volwassenen had gepubliceerd, voor kinderen gaan schrijven. Dit resulteerde in zeer succesvolle boeken zoals de Madeliefboeken. In 2007 ontving hij voor Het doden van een mens en Hoe een klein rotgodje God vermoorde de E. du Perron-prijs.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen