Het land van mijn vader
geschiedenis van een Duitse familie
Wibke Bruhns
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2006
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 september 2006
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Meines Vaters Land : Geschichte einer deutschen Familie
Jaar van uitgave:
2004
Plaats van uitgave:
München
Uitgever:
Econ
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
c. 1918 - c. 1939 (945.2)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-295-6452-6
EAN:
9789029564526
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
336 pagina's
Extra pagina's:
[16] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Meines Vaters Land : Geschichte einer deutschen Familie. - München : Econ, 2004. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
Annotatie
Beschrijving van het leven van de Duitse officier Hans-Georg Klamroth en zijn familie tijdens het nazisme en de Tweede Wereldoorlog, gereconstrueerd door zijn dochter op basis van het familiearchief.
Flaptekst
In augustus 1944 wordt officier Hans Georg Klamroth wegens hoogverraad geëxecuteerd. Vijfendertig jaar later ziet zijn jongste dochter, Wibke Bruhns, voor het eerst filmopnamen van haar vader, opgenomen tijdens het proces tegen de samenzweerders van 20 juli 1944, de beruchte aanslag op de Führer. De beelden laten haar niet meer los. Wie was deze man, deze haar onbekende vader? De lange zoektocht naar zijn, en ook haar eigen geschiedenis voert haar terug naar het verleden, het naziverleden van de Klamroths, een tijdens het keizerrijk gerespecteerde koopmansfamilie uit Halberstadt.
Talrijke documenten in het familiearchief van de Klamroths vormen de basis van een aangrijpend familie-epos, dat een indrukwekkend beeld schetst van een eeuw Duitse geschiedenis. Het neemt de lezer voor zich in door de moedige confrontatie van de auteur met het naziverleden, dat in de persoon van haar vader pijnlijk dichtbij komt.

Het onbegrijpelijke wordt begrijpelijk in deze scherpzinnige en toch liefdevolle analyse. Politiek en historie worden met fijnzinnige ironie gekoppeld aan het persoonlijke, het intieme. - Tessa de Loo, auteur van De tweeling
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen