Het liefst van al
Toon Tellegen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 juli 2019
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-214-1865-0
EAN:
9789021418650
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19,2 cm
Omvang:
96 pagina's
Bibliografische annotatie
Verhalen afkomstig uit: Misschien wisten zij alles, Iedereen was er, Het vertrek van de mier, Het wezen van de olifant, Het geluk van de sprinkhaan, Het lot van de kikker, Het verlangen van de egel, Het voornemen van de muis en Het leed van de stofor.
Flaptekst
Na de succesvolle cadeauboekjes Wij alleen en Ik zal altijd verzamelde Toon Tellegen nu zijn mooiste dierenverhalen over wensen en verlangens. Iedereen hoopt altijd wel op iets, hunkert naar gezelschap of heeft een ultieme wens, al is de invulling ervan vaak onbereikbaar. Maar wat is er mis met een droom hebben?

Het liefst zou de kikker met iemand samen willen kwaken, of, nog liever, met zijn tienen of zijn honderden in een reusachtig koor. De wesp wil veel liever dan te moeten steken gewoon gezellig op bezoek kunnen gaan, zoals de olifant het liefst van al met de slak zou willen dansen, en nog wel boven op zijn huisje. En ondertussen verzucht de eendagsvlieg: ‘Ik zou het liefst de duizendjaarsvlieg zijn, dan kon ik een heel jaar op bezoek blijven.’
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen