Het liefste wat ik heb
de mooiste gedichten over ouders en kinderen
Ingrid Godon
Uitgegeven:
Leuven, 2006
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Samenstelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
c. 1880 - heden (875)
NUR:
Po√ęzie (306)
Codes
ISBN:
978-90-6306-530-0
EAN:
9789063065300
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
141 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Het liefste wat ik heb
volgt de weg van het kind in liefdevolle gedichten. Van de geborgenheid in mama's buik en de allereerste schreeuw, over jaren vol spelen en stout zijn tot het moment dat ouders moeten loslaten en kinderen hun eigen weg gaan.
JOS SMEYERS, em. hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Facult Universitaires St.-Louis in Brussel en docent aan het Sint-Lucasinstituut, selecteerde 80 gedichten. Over appeltjes die niet ver van de boom vallen, tinnen soldaatjes en hobbelpaarden, lekker ondeugend zijn, grootouders en kleinkinderen, slapen als een zoetekoeksdozeke en vele, andere eerste keren.
Een prachtig cadeauboek vol tedere, onvergetelijke po e van alle tijden. Van Hugo Claus, Herman de Coninck, Anna Enquist, Eva Gerlach, Rutger Kopland, Paul van Ostaijen, Annie M.G. Schmidt en vele anderen. Met krachtige en tegelijk heel gevoelige illustraties van INGRID GODON.
Geur van honing en jonge melk, van een nestdiertje dat slaapt. Een ademhalen van dons. En speurbaar aan de neusvleugels de geur van wat gebeurd is: geboorte, geheim. IDA GERHARDT
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen