Het paleodieet
eet als je voorouders en verlies gewicht
Loren Cordain
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
11 november 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The paleo diet : lose weight and get healthy by eating the foods you were designed oe eat
Uitgever:
Revised edition
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Voedingsleer; algemeen (628.4)
NUR:
Dieetboeken (443)
Codes
ISBN:
978-90-215-5783-0
EAN:
9789021557830
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
303 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The paleo diet : lose weight and get healthy by eating the foods you were designed oe eat. - Revised edition. - 2011. - Oorspronkelijke uitgave: Hoboken : John Wiley & Sons, 2002. - Op omslag ook: het officiële oerdieet. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Flaptekst
Eet zoals je verre voorouders en verlies gewicht. Dat is de kern van het Paleodieet. Na het megasucces in Amerika, waar meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht, is het dieet (in lijn van de Voedselzandloper) eindelijk naar Nederland gehaald. Het Paleodieet is een veel gevolgd dieet. Het gaat ervanuit dat je eet zoals je verre voorouders uit de oertijd, omdat onze bouw en ons DNA daar nu eenmaal op zijn ingesteld. Onbewerkte voeding uit het seizoen en de eigen regio is goed voor je, gefabriceerd eten dat je grootouders niet zouden herkennen, is slecht voor je. Eet daarom als een neanderthaler: veel groenten, zaden, bessen, vis en af en toe wat vlees. Gluten, geraffineerde suiker, e-nummers en alcohol waren de oermens volkomen vreemd!
Auteur Loren Cordain is de grondlegger en expert van het Paleodieet. Hij is gespecialiseerd in voedingswetenschappen en onderzoek naar lichamelijke oefening. Hij schreef deze bestseller aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten en voegde hier tevens heerlijke recepten aan toe. Het resultaat van het Paleodieet? Je bent gezonder, slanker, fysiek sterker en hebt meer energie.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen