Het raadsel vader
een ongemakkelijk afscheid
Monika Sauwer
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2011
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Non-fictie vrije tijd/algemeen (400)
Codes
ISBN:
978-90-468-0973-0
EAN:
9789046809730
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
222 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Een ongemakkelijk afscheid

Kunstschilder Herman Vester, 83 jaar, weet zich nog alleen te redden. Tot hij van de keldertrap valt. Zijn dochter Myra spant zich in hem zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ze probeert nader tot hem te komen, maar al te persoonlijke vragen houdt hij af. Waarom is hij zo zwijgzaam? In zijn brieven en papieren gaat Myra op zoek naar de romantische jongeman die hij was, in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Er is nog maar weinig tijd om hem te leren kennen.

Een ontroerend en liefdevol eerbetoon

Het raadsel vader is een persoonlijk maar herkenbaar boek voor velen, over de zoektocht naar de ware aard van een ouder van wie het moment van afscheid nemen nabij is.
Video

Video: Iris en Klaas Koppe

‘De vader naar wie ik dan toch misschien op zoek was, is me in ieder geval iets naderbij gekomen. Het raadsel is niet geheel opgelost. En dat is maar goed ook. Er moet altijd nog iets te raden overblijven.’ De periode dat haar vader ziek was en zij voor hem zorgde, is voor Monika Sauwer erg intensief geweest. Net als de tijd na zijn dood, toen zij zijn huis, met al zijn schilderijen, moest opruimen en verkopen. Door het lezen van zijn brieven uit de tijd dat hij nog een romantische jongeman was, leerde zij hem beter kennen. Die jonge man en de oude man die hij was geworden, heeft zij in Het raadsel vader gecombineerd in een portret dat meer moest zijn dan alleen het portret van een vader.
Opname: Amsterdam/Bussum, 6 april 2011

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen