Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel
en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel
Jan Paul Schutten
Uitgegeven:
[Haarlem], 2015
Editie:
Achtste druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Uitgever:
©2013
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Afstammingsleer - Evolutieleer (574)
NUR:
Natuur, plant, dier (< 12 jaar) (223)
Codes
ISBN:
978-90-257-5346-7
EAN:
9789025753467
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
160 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
1e druk: 2013. - Met register.
Annotatie
Wat is leven? Hoe zijn de planten, dieren en mensen ontstaan? Waarom leek jij ooit op een makreel? Allerlei vragen over de evolutie worden, soms op grappige wijze, beantwoord. Met veel zwart-witillustraties met een steunkleur. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Flaptekst
Het raadsel van alles wat leeft, winnaar van zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel 2014, is een prachtig kinderboek over de evolutie. Succesauteur Jan Paul Schutten levert met dit boek zijn magnum opus af, en de bejubelde illustraties zijn van Floor Rieder.

In Het raadsel van alles wat leeft deelt Jan Paul Schutten zijn kennis over het wonder van het leven en de evolutie. Wat is 'leven' precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriën in zijn sokken? Dat zijn slechts enkele van de grote vragen waar Jan Paul Schutten een helder antwoord op geeft.

Gouden Griffel en Gouden Penseel: dit boek heeft een heleboel prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Griffel én het Gouden Penseel 2014, en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van 2013. Dat Floor Rieder het Gouden Penseel voor haar grappige en informatieve illustraties kreeg is extra bijzonder: Het raadsel van alles wat leeft is het eerste boek dat ze ooit maakte.
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen