Het rijk der kleine koningen
achter de schermen van het Europees Parlement
Derk Jan Eppink
Auteur:
Uitgegeven:
2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
26 januari 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-90-289-8088-4
EAN:
9789028980884
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23,3 cm
Omvang:
248 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
In 2009 werd oud-journalist Derk Jan Eppink gekozen in het Europees Parlement. Eppink, voormalige rechterhand van Europees Commissaris Frits Bolkestein, zetelde vijf jaar in het Europees Parlement namens de Lijst Dedecker.
In 'Het rijk der kleine koningen' analyseert Eppink in zijn eigen, onnavolgbare stijl de werking van de vele Europese instellingen, beschouwt hij de eurocrisis, staat hij stil bij de eurofiele geloofsgemeenschap en bij de uitdagingen waar de EU in het algemeen en de Europese democratie in het bijzonder voor staan. Hoe representatief is het Europees Parlement eigenlijk?
Eppink schrijft met oog voor detail. De macht van maƮtresses, Nigel Farage en Herman Van Rompuy, achterkamertjes en kantoren met douche, Straatsburg en Brussel, dag- en andere vergoedingen, de Brusselse afkeer van Nederland, de eurorealistische fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (ECR). Elk aspect van het dagelijkse leven in de Europese bubbel, hoog verheven boven de Europese burgers, komt aan bod.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen