Het Rijksmuseum kookboek
meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw
Bert Natter
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2004
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 januari 2004
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Algemene kookboeken (629.2)Overige genres en motieven (738.9)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
90-6005-294-3
EAN:
9789060052945
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
200 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met index, lit. opg.
Annotatie
Na een essay over de eetcultuur van de Gouden Eeuw aan de hand van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen volgen tien vijfgangenmenu's, samengesteld door tien Amsterdamse meesterkoks.
Flaptekst
Een feest voor iedereen die van lekker eten en van kunst houdt
Met vijftig recepten van tien Amsterdamse toprestaurants
Voor dit schitterend geïllustreerde boek lieten tien meesterkoks zich
inspireren door de pracht en praal van Hollandse zeventiende-eeuwse
schilderijen. De koks stelden een persoonlijk vijfgangenmenu voor vier
personen samen. Bij elk recept wordt het schilderij afgebeeld dat de
directe inspiratie ervoor vormde. Dankzij unieke detailafbeeldingen
kijkt de lezer naar bekende en minder bekende schilderijen door het oog
van de kok.

Het Rijksmuseum Kookboek gaat niet alleen over de kunst van het koken,
want het bevat daarnaast een kijkje in het dagelijks leven van de
zeventiende eeuw. Auteur Bert Natter gaat in op het huishouden, de
etiquette en de eetcultuur van de Gouden Eeuw. Ook besteedt hij aandacht
aan de herkomst van ingredi├źnten en de geschiedenis van recepten.

Dit banket voor de zintuigen werpt een eigentijdse blik op de grootste
schatten van de Gouden Eeuw.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen