Het smelt
Lize Spit
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Editie:
Elfde druk
Serietitel:
Das Mag Midprices
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
18 juni 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-924786-4-1
EAN:
9789492478641
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
480 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: 2016.
Annotatie
Nadat zij tijdens haar puberteit traumatische gebeurtenissen met twee jongens heeft meegemaakt, keert een jonge vrouw jaren later terug naar haar geboortedorp met een plan voor een soort wraak en een blok ijs in de achterbak van haar auto.
Flaptekst
In Eva's geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze.

Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.

Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die 480 pagina's lang niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: 'Het smelt' is een roman die je verslagen achterlaat.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen