Het Van Erschreve familiegeheim
Hilde E. Gerard
Auteur:
Uitgegeven:
Leuven, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
14 maart 2014
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-5908-534-3
EAN:
9789059085343
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
223 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Op omslag: De ongeloofelijk waargebeurde avonturen van Jonathan Van Erschreve, onderschat nooit een slechte leerling (zeker niet als hij hulp krijgt van een meisje).
Annotatie
Als Jonathan (13) een slecht rapport heeft, stuurt zijn vader hem naar het landgoed van zijn oudoom Theodoor. Onder streng toezicht van het personeel krijgt Jonathan daar bijles. Maar er gebeuren vreemde dingen op het landgoed. Vanaf ca. 11 jaar.
Flaptekst
Jonathan Van Erschreve is slim en gek op raadsels. Twee talenten die hij goed kan gebruiken in zijn levensmissie: zoveel mogelijk computerspelletjes spelen. Maar wanneer hij opnieuw met een barslecht rapport thuiskomt, sturen zijn ouders hem als straf naar oudoom Theodore.

Ver weg van pc's, internet en alle andere moderne pleziertjes woont Theodore - archeoloog op rust en part-time uitvinder- in een vreemd, oud huis met zijn bizarre bedienden Konings & Konings. Jonathan krijgt er dagelijks bijlessen en vervelende klusjes voorgeschoteld. Al snel krijgt hij in de gaten dat er vreemde dingen gebeuren in Villa Van Erschreve. Waarom is de toren verboden terrein? Waarom wordt zijn nichtje Lin 's nachts ontvoerd? En wat draait Kokkin in haar drankjes en dessertjes? Samen met de mysterieuze Em, die ook in de villa logeert, trekt Jonathan op onderzoek uit. Zullen ze ontdekken welk geheim Villa Van Erschreve verbergt?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen