Het verhaal van Amsterdam
door stadsverteller Karel Baracs
Karel Baracs
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Genre(s):
Codes
ISBN:
978-90-476-1040-3
EAN:
9789047610403
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,2 cm
Omvang:
178 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel van label. - Bevat: 1 De kroning ; 2 De grubbehoedster ; 3 De geluksvogel.
Annotatie
Drie Amsterdamse verhalen, verteld door de eerste officieel aangestelde Stadsverteller van Amsterdam.
Flaptekst
Karel Baracs is de officiƫle Stadsverteller van Amsterdam. Deze grootmeester in het vertellen zoekt naar verhalen die in het Amsterdam van vandaag de ronde doen, maar laat zich ook inspireren door de Canon van Amsterdam. Hij maakt gebruik van de kracht van het vertellen om de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad tot leven te brengen. Op dit zesde
luisterboek vertelt de Stadsverteller de volgende verhalen:

DE KRONING
Op 30 april 1980 wordt prinses Beatrix in de Nieuwe Kerk gekroond tot vorstin. Geluiden van buiten verstoren de plechtigheid. In de Amsterdamse binnenstad klinkt het lawaai van sirenes. Krakers eisen aandacht van de politiek voor de schrijnende woningnood. Er is feest maar ook tumult in Amsterdam! Karel Baracs kruipt in de huid van de op dat moment 11 jaar oude kroonprins. Hoe heeft de jonge Willem-Alexander, zelf toekomstig koning, deze enerverende dag beleefd? En wat betekent een en ander op dit moment voor zijn op handen zijnde kroning?

DE GRUBBEHOEDSTER
In het jaar 1962 klopt een jonge vrouw aan bij de boerderij van haar grootouders. Ze staat op het punt te bevallen. Zo ziet Karin het levenslicht in de Bijlmermeerpolder. Op haar geboorteplek zullen later hoogbouwflats verrijzen. Karin groeit op in de Bijlmer, een stadswijk met veel kwaliteiten maar ook problemen. Als bewoner en opbouwwerker geeft Karin nog later met hart en ziel vorm aan een openbare huiskamer waar jongeren een veilige plek vinden.

DE GELUKSVOGEL
Karel Baracs groeit op in de Amsterdamse binnenstad van de jaren vijftig. Aan de hand van een achtervolging en een race tegen de klok beschrijft hij het straatleven van toen. Tevens doet hij uit de doeken hoe hij in het Zuiderbad zijn vrees voor water en zwemmen overwon.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen