Het verhaal van Europa
Rob Heirbaut
Auteur:
Uitgegeven:
Antwerpen, 2010
Serietitel:
Wablieft
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Europese politiek - Europees federalisme (339.5)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-223-2521-6
EAN:
9789022325216
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
85 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Bew. van: Hoe Europa ons leven beïnvloedt. - Antwerpen : Standaard, 2008.
Annotatie
Inleidende informatie over de Europese Unie en de invloed van Europa op het dagelijks leven, geschreven in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Flaptekst
De Europese Unie lijkt een ingewikkelde organisatie. Maar tegelijk is Europa ook heel dichtbij gekomen. Veel zaken, van de meest fundamentele tot de banaalste kwesties, worden vandaag op Europees niveau geregeld.

In Het verhaal van Europa beschrijven de auteurs hoe groot de invloed van de Europese Unie op ons dagelijks leven is geworden. Met veel concrete voorbeelden geven ze een beeld van de terreinen waarop Europa actief is. Denken we maar aan de euro, het milieu, de voedselveiligheid...

De auteurs laten zien waar het Europese geld naartoe gaat en hoe de Europese instellingen werken. Ze besteden aandacht aan de uitbreiding van Europa en de vraag waar de grenzen liggen. Ook de mislukking en de domeinen waar Europa tekortschiet komen aan bod.

Standaard Uitgeverij|Manteau en Wablieft vinden dat iedereen recht heeft op informatie op zijn of haar niveau. En dus ook dat iedereen recht heeft op goede boeken, ook mensen die (nog) moeite hebben met lezen. Bekende auteurs werkten mee aan de reeks, omdat ook zij vinden dat volwassen beginnende lezers recht hebben op leesplezier.

Alle boeken uit de reeks spelen respectvol in op de interesses en leefwereld van deze zogenaamde 'moeilijke lezers', zonder hen op hun 'tekorten' te drukken. De taal is aangepast aan het niveau van de lezers volgens het Europees referentiekader, met niet te veel moeilijke woorden, korte zinnen en een overzichtelijke structuur. Op die manier wordt lezen niet alleen een vaardigheid maar een plezier en zelfs een gewoonte.

Om lesgevers te ondersteunen ontwikkelt Wablieft bij de boeken ook lesmateriaal, bedenkt leuke activiteiten voor in de bibliotheek en maakt auteurslezingen in de les mogelijk.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen