Het verlies van België
de strijd tussen de Nederlandse koning en de Belgische revolutionaren in 1830
Johan op de Beeck
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
19e - 20e eeuw; algemeen (944.9)
NUR:
Vaderlandse geschiedenis (688)
Codes
ISBN:
978-94-921590-7-6
EAN:
9789492159076
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
16 pagina's
Extra pagina's:
463 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Beschrijving van de Belgische opstand van 1830 met de aanloop daar naar toe, de onderlinge verhoudingen tussen de revolutionairen, het optreden van koning Willem I en de wijze waarop het conflict escaleerde.
Flaptekst

1830: koning Willem I wordt overrompeld door een revolutie in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het komt tot zware gevechten. De revolutionairen, onder leiding van de Brusselse republikein Louis De Potter, winnen. De Nederlandse kroonprins Willem wil koning van België worden, maar de republikeinen verhinderen dat. De revolutionairen voeren ook onderling een ongenadige strijd, waarbij de republikeinen ten slotte geliquideerd worden door de monarchisten. Het nieuwe koninkrijk ontstaat. Maar in Den Haag geeft koning Willem de strijd voor 'zijn' België nog niet op. Een masterclass in politiek.
Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Dit rijkelijk geïllustreerde boek is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen