Het vlindereffect
roman
Margot Vanderstraeten
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-4429-7
EAN:
9789025444297
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
284 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Na tien jaar keert Angela Gutmann terug naar Mumbai, waar zij en haar zoon in het luxueuze Taj Mahal Hotel verbleven toen dat door terroristen werd bestormd en bezet. In het vliegtuig weer huiswaarts raakt ze in gesprek met de bizarre, naar spiritualiteit hunkerende Jane, die haar enkele confronterende vragen voorlegt: Bestaat troost echt? Wie is de mens als hij geen herinneringen zou hebben? Kun je heimwee hebben naar jezelf?

Al gauw blijkt niet alleen een vijfsterrenhotel een glimmende façade te bezitten waarachter een warrig maar efficiënt kluwen van geheime gangen en connecties schuilgaat. Bij de mens is dat niet anders.

Margot Vanderstraeten (1967) heeft grote bekendheid verworven met haar reportages en interviews voor De Standaard en voor De Morgen. Haar debuut als romanschrijver was Alle mensen bijten, dat lof ontving van pers en lezers en in 2003 werd bekroond met de Debuutprijs. Vanderstraetens derde roman, Mise en place, werd in 2010 genomineerd voor de Halewijnprijs. Het vlindereffect is haar vierde roman. Schrijvers gaan niet dood, waarin ze negentien auteurs van de oudste generatie Nederlandstalige schrijvers aan de tand voelt, is intussen een literair-historisch document.
VideoLiteraire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen