Hier wonen wij
Janelle Brown
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
This is where we live
Jaar van uitgave:
2010
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-1705-4
EAN:
9789044617054
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
318 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: This is where we live. - Cop. 2010.
Annotatie
Het leven van een succesvol artistiek echtpaar in Los Angeles blijkt al net zo wankel als de economie.
Flaptekst
Hier wonen wij is het verhaal van Claudia en Jeremy Munger, een jong artistiek echtpaar uit Los Angeles. Claudia verwacht veel van haar eerste film en Jeremy’s band staat op het punt om door te breken. Ze hebben hun toekomst bekrachtigd met de aanschaf van een duur huis en leiden een ogenschijnlijk perfect bestaan.
Een aardbeving in de stad wordt gevolgd door een aardbeving in hun leven. Claudia’s film flopt en een nieuw contract wordt afgeblazen. Ondanks de explosief gestegen hypotheeklasten gaat Claudia tot het uiterste om hun huis te behouden. Intussen wordt Jeremy geconfronteerd met zijn ex-vriendin Aoki, een even beroemde als onmogelijke schilderes. Zal zij voor redding uit de financiële wanhoop zorgen?
Hier wonen wij is een uitgelezen roman voor deze tijd: wat betekenen liefde en creativiteit als de materiële bodem onder je bestaan wordt weggeslagen? Janelle Brown, een van de trefzekerste Amerikaanse schrijvers van dit moment, heeft met Hier wonen wij een herkenbare, pijnlijke en toch bijzonder geestige roman geschreven.

‘Browns wrange tweede roman kon niet op een beter moment komen (...) een prikkelend geestige satire over liefde en geld in artistieke kringen.’
kirkus reviews

‘Door de gezichtspunten van Claudia en Jeremy af te wisselen, laat Brown in haar meevoelende portret van een bedreigd huwelijk zien dat ze zich volledig in mannelijke én in vrouwelijke personages kan verplaatsen. (...) Deze tegelijk vrolijke en hartverscheurende roman komt hoogst waarachtig over.’
booklist
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen