Hoe ik talent voor het leven kreeg
Rodaan Al Galidi
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2017
Serietitel:
Dwarsligger®
Serienummer:
432
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 februari 2017
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-498-0558-6
EAN:
9789049805586
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
717 pagina's
Bibliografische annotatie
Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Jurgen Maas. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Jurgen Maas, ©2016.
Annotatie
Een man vlucht uit Irak en komt in een asielzoekerscentrum in Nederland terecht waar het langste wachten van zijn leven begint.
Flaptekst
dwarsligger 432

‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ gaat over mensen die onderworpen zijn aan wetten en regels. Rodaan Al Galidi putte voor deze roman uit zijn eigen ervaringen als asielzoeker.

Semmier Kariem vlucht uit Irak. Zeven jaar van honger, verdwalen en angst later landt hij op Schiphol en hij vraagt asiel aan. Wat hij niet weet is dat hiermee het langste wachten van zijn leven begint, in het asielzoekerscentrum, een wachtkamer die hij deelt met vijfhonderd anderen. Intussen bestudeert Semmier het land waar hij misschien ooit deel van uit mag maken, maar ook al verblijft hij er nu, hij blijft een buitenstaander.

Rodaan Al Galidi woont sinds 1998 in Nederland en ontving in 2011 de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman ‘De autist en de postduif’. Kort daarna zakte hij voor zijn inburgeringstoets. ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ is verkozen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door.

‘Elke Nederlander zou dit boek moeten lezen. Het is geestig, droevig en prachtig.’ – Maarten ’t Hart
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen