Hoe word ik gelukkig?
een zelfhulpboek
Guus Kuijer
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Editie:
2e dr
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
10 juni 2009
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Uitvoerende functies (415.3)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-253-4000-1
EAN:
9789025340001
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
159 pagina's
Extra pagina's:
[16] p. pl
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg. - 1e dr.: 2009.
Annotatie
Wegwijzer naar een zinvol bestaan via interesse en passie.
Flaptekst
`Therapeuten willen nogal eens de nadruk leggen op ontspannen en loslaten, terwijl het om inspannen en vasthouden gaat. Als u zich leeg voelt, stop er wat in. Als u uzelf wilt vinden, neem een ander in u op.

In Hoe word ik gelukkig? geeft Guus Kuijer een simpel antwoord op de vraag die in de titel wordt gesteld: wie leert van een ander, over een ander of met een ander, heeft een rijk leven. Wie zoekt naar de ziel van onze fascinerende wereld en niet al te zeer naar zijn eigen ik, heeft een goede kans op geluk. God is daarbij niet nodig: de sleutelwoorden zijn interesse en passie. Het is van geen belang of die hartstocht Goya en Van Gogh geldt, een zeldzame paddensoort of voetbal, als zij maar welgemeend is. En wie zich werkelijk verdiept in een ander is niet langer vatbaar voor xenofobie, waardoor ook de wereld wat gelukkiger wordt.
In dit ronduit optimistische boek wijst de beroemde auteur ons een weg naar een zinvol bestaan. Hij schuwt daarbij idealisme noch humor, en zo ontstaat een vrolijk boek waarvan de ondertitel niet louter ironisch bedoeld is.

Guus Kuijer (1942) is een van de bekendste en meest gelauwerde kinderboekenschrijvers van Nederland. In 2005 ontving hij de Gouden Griffel voor Het boek van alle dingen. Hij bouwt ook aan een indrukwekkend oeuvre voor volwassenen, waarbinnen Het geminachte kind en Hoe een klein rotgodje God vermoordde het bekendst zijn. Voor dat laatste boek en voor Het doden van een mens kreeg hij in 2007 de Edgar du Perronprijs.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen