Hoera voor de homo
P.F. Thomése
Uitgegeven:
[Gouda, 2012
Serietitel:
Hard gras
Serienummer:
nr. 86
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Voetbal; Encyclopedische werken enz. (619.11)
NUR:
Sportverhalen (489)
Codes
ISBN:
978-90-71359-86-6
EAN:
9789071359866
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
120 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Omslagtitel.
Annotatie
Flaptekst
Het lijkt alsof we met Hard Gras boven op het nieuws zitten met onze homo-cover, net nu de KNVB een actie tegen discriminatie van homosexuelen is begonnen.
Niets is minder waar. We kregen gewoon een verhaal aangeboden dat onlangs is verschenen op de sportsite "SB Nation" over de coming-out van de Amerikaanse profvoetballer David Testo. Weliswaar kwam Testo al in november 2011 uit de kast, maar niet eerder sprak hij zo uitgebreid over zijn dubbelleven in het professionele voetbal in de Verenigde Staten.

Edward van der Kruijk schreef nog niet zo lang geleden over zijn juniorenperiode in Voorhout waar hij het begin van de loopbaan van Van der Sar meemaakte als teamgenoot, onder andere in de A1 van Foreholte. In dit nummer staat een aangrijpend artikel van Van der Kruijk over een semiprofcompetitie in het grootste Palestijnenkamp van Libanon. Hij ontmoette er de Palestijnse Bas Dost die met handen en voeten aan het kamp gebonden is.
P.F. Thomése en Anna Enquist zijn Hard Gras-veteranen, die in deze periode allebei met een nieuw boek komen. Wij zijn de gelukkigen die eruit mogen voorpubliceren.

Ten slotte vinden we een aantal jongere schrijvers in dit nummer, allemaal geboren in de jaren tachtig. Op de vraag: wanneer werd John Lennon vermoord, zullen ze, zoals tegenwoordig te doen gebruikelijk, hopelijk niet antwoorden: 'Dat weet ik niet, toen was ik nog niet geboren.'
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen