I Tjing van Nu
Gerben Hellinga
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Eerste druk
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Chinese en Japanse wijsbegeerte (158.1)
NUR:
Oosterse filosofie (739)
Codes
ISBN:
978-90-825198-0-8
EAN:
9789082519808
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
298 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Inleiding vermeld: samengesteld. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Inleiding in en uitleg over het hanteren van het oude Chinese orakelboek.
Flaptekst
De I Tjing van Nu is een nieuwe versie van het oude orakel, hedendaags maar toch diep verankerd in de klassieke I Tjing traditie. De schrijver Gerben Hellinga, die zich hiermee sinds 1972 bezighoudt, ziet de I Tjing als een praktisch instrument waarmee mensen hun leven kunnen veranderen. Maar vertalingen zijn vaak moeilijk te begrijpen door het gebruik van archaïsche woorden en obscure begrippen. Hellinga zocht naar een verwoording die zonder uitleg intuïtief en associatief begrepen kan worden.
In zijn vrijmoedige maar glasheldere bewerking zijn de oude teksten zo toegankelijk dat iedereen er meteen mee aan de slag kan gaan. Deze benadering is ideaal voor wie met de I Tjing begint, maar ook kenners zullen hier onverwachte, verbluffende ontdekkingen doen.

Gerben Hellinga (1937, schreef toneelstukken, thrillers, films, TV-stukken en was jarenlang toneelrecensent voor het opinieblad Vrij Nederland. Ook schreef hij de Thebaanse Kalender, een kosmische ordening uit de Oudheid. (www.thebaansekalender.nl). In zijn autobiografische boek Wintervlinder, doet hij verslag van zijn paranormale ervaringen. (Nu weer te verkrijgen).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen