Ibbeltje
een hoorspel
Annie M.G. Schmidt
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Bewerking:
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape) (076)
Codes
ISBN:
978-90-476-0165-4
EAN:
9789047601654
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,2 cm
Omvang:
6611 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel van omslag. - Oorspr. opname 1962. - Digitale remastering 1999. - Hoorspelbewerking van het gelijknamige boek: Amsterdam : Querido.
Annotatie
Flaptekst
Ibbeltjes moeder vliegt voor elke hond de boom in, ze spint als geen ander, en overlegt regelmatig met haar poezen Rosencrantz en Guildenstern, want ze verstaat kats als ware het Nederlands. Hoofdpersoon in dit boek, laat daar geen misverstand over bestaan, is Ibbeltje zelf: een niet altijd erg schoon, niet altijd even kalm, niet altijd even braaf meisje. Een doodgewoon kind kortom, dat met haar katse moeder en haar doodgewone vader doodgewone kinderavonturen beleeft. Er is een reuzenfrietenapparaat, er is een straatarme opa Duizendschoon, er is een boze meneer Pinkepank (rijk en gierig), er is een lieve Sinterklaas en een onstuimige kerstman-met-rendier, er is een meneer Sinkel (van de winkel van Sinkel, juist) en er is een heksenparapluutje met nogal wispelturige toverkrachten. Gewone avonturen van een gewoon kind dus. Maar toch: steeds is er weer Ibbeltjes moeder. Die via haar katten álles aan de weet komt. En om de haverklap de boom in vliegt en er niet meer uit durft

Met o.a. de stemmen van Annemarie van Ees (Ibbeltje), Hetty Blok (moeder) en Joop Doderer (vader) van het originele radiohoorspel uit 1962!

Met heel veel liedjes en verhaaltjes!

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen