Ik ben niet bang
Niccolò Ammaniti
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 april 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Io non ho paura
Plaats van uitgave:
Torino
Uitgever:
Einaudi
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-488-4014-4
EAN:
9789048840144
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
206 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Io non ho paura. - Torino : Einaudi, 2001. - (Einaudi Tascabili ; 830. Stile libero). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2002.
Flaptekst

Het is de heetste zomer van de twintigste eeuw. De setting: een kleine gemeenschap, bestaande uit vijf huizen, omringd door korenvelden. Terwijl de ouderen binnen schuilen tegen de hitte, trekken zes kinderen er op hun fietsen op uit, in de door de zon geteisterde desolate omgeving. Wanneer ze in een verlaten en onbewoonde boerderij op onderzoek uitgaan, stuit de negenjarige Michele Amitrano op een geheim, een geheim dat zo indrukwekkend en zo verschrikkelijk is dat hij niemand erover durft te vertellen. Om in het reine te komen met zijn ontdekking, moet Michele over morele dilemma's heen stappen en de strijd aangaan met zijn geweten.

In Ik ben niet bang slaagt Niccolò Ammaniti er op verbluffende en meeslepende wijze in zich te verplaatsen in de geest van zijn jeugdige protagonist, een kleine jongen die heen en weer geslingerd wordt tussen onschuld en medeplichtigheid. Het is een schitterende coming of age-roman, en het overtuigende bewijs van Ammaniti's meesterlijke verteltrant.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen