Ik durf het risico wel aan!
een integrale en praktische kijk op risicomanagement : visie en vaardigheid voor het intermediair
Jaap Zijlstra
Auteur:
Uitgegeven:
[Nieuwveen], 2011
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 maart 2011
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige onderwerpen (366.49)
NUR:
Management algemeen (801)
Codes
ISBN:
978-94-605-1055-7
EAN:
9789460510557
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
215 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Flaptekst
Het financiële landschap is ingrijpend veranderd en de vraag ¿hoe je je kunt onderscheiden van andere financiële adviseurs¿ is meer actueel dan ooit tevoren. Dit boek geeft je praktische handvatten en je helpt je bij het professionaliseren van je advies. Risicomanagement staat hoog op de agenda! Toch krijgt risicomanagement in de praktijk onvoldoende handen en voeten en ontbreekt het aan vaardigheden om risicobewustzijn te verhogen en echt vanuit de klant te denken. Daarom dit boek: een unieke combinatie tussen een praktische risicomanagement aanpak en persoonlijke coaching op vaardigheden.
Je kunt immers een "master" zijn qua vakinhoudelijke kennis, maar als je het niet goed voor het voetlicht weet te brengen heb je nog niets. Aan de hand van een stappenplan worden in het boek praktische aandachtspunten vanuit risicomanagement belicht en worden direct bruggen gemaakt naar de dagelijkse (verzekerings)activiteiten.

Daarbij wordt op een plezierige en persoonlijke wijze aandacht gegeven aan je vaardigheden, gedrag, "persoonlijk risicomanagement" en commercieel leiderschap. Als financieel deskundige ben je een gesprekspartner voor verschillende typen klanten. Jouw inhoudelijke deskundigheid is niet altijd een garantie voor de acceptatie van je adviezen en bepalen maar voor een deel jouw succes. Steeds belangrijker ben jij als persoon, met jouw eigen communicatieve vaardigheden en talenten.

Na het toepassen van de inzichten uit dit boek creeer je meerwaarde in je dienstverlening en realiseer je meer winst voor jezelf en je klant!

Jaap Zijlstra is directeur van 2M. 2M (to matter) is een adviesbureau voor training & coaching, recruitment en consulting. Haar missie is: ertoe doen! 2M zet mensen weer in hun kracht. 2M creëert meerwaarde binnen organisaties voor mensen die richting zoeken bij persoonlijke en professionele dilemma¿s.

Lizanne Vroom is ruim 15 jaar zelfstandig risicomanagement adviseur. Zij kenmerkt zich door een praktische en enthousiaste aanpak, waarbij de ondernemer en zijn onderneming steeds centraal staan. Lizanne is vanuit haar eigen adviespraktijk verbonden aan NIBE-SVV en verantwoordelijk voor diverse risicomanagement opleidingen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen