Ik wil nooit vergeven worden
brieven
Ted Hughes
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht [etc.], 2012
Serietitel:
Priv├ę-domein
Serienummer:
nr. 275
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Letters of Ted Hughes
Jaar van uitgave:
2007
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Faber and Faber
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Schrijvers; afzonderlijk (855.6)
NUR:
Biografie├źn literaire auteurs (321)
Codes
ISBN:
978-90-295-8615-3
EAN:
9789029586153
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
543 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Letters of Ted Hughes. - New York : Faber and Faber, 2007. - Met reg.
Annotatie
Geannoteerde selectie uit de brieven die de Engelse dichter (1930-1998) schreef nadat hij in najaar 1951 met een beurs Engels ging studeren in Cambridge.
Flaptekst
Ted Hughes is een van de grootste Britse dichters van na de oorlog. Zijn veelzijdige productie en gloedvolle voordracht stimuleerden generaties lezers. Daarnaast zou Hughes vooral bekend worden als 'de man van' de legendarische dichteres Sylvia Plath. Haar zelfmoord, kort nadat hij haar verlaten had, wierp een schaduw over zijn leven.

Hughes zag het schrijven van brieven als een 'uitmuntende training voor een gesprek met de wereld'. Deze bloemlezing biedt een selectie uit de duizenden brieven die hij schreef in een periode van vijftig jaar. Ze tonen Ted Hughes in al zijn hoedanigheden: als dichter, minnaar, echtgenoot en vader, als goede vriend en vertrouweling, als nuchtere Engelsman met een fascinatie voor mythologie en het bovennatuurlijke, als liefhebber van de jacht, de visserij en het buitenleven, en als een man voor wie de literatuur een magisch middel was om de werkelijkheid zo intens mogelijk te ervaren.

De vele brieven aan Sylvia Plath bieden een unieke blik op Hughes' relatie met haar. Ook zijn er brieven aan Assia Wevill, de moeder van zijn derde kind, die zich net als Plath van het leven zou beroven. Dit boek schetst een gedetailleerd zelfportret van een complexe, zoekende, gepassioneerde en buitengewoon creatieve persoonlijkheid, die de uitdagingen van zijn veelbewogen leven steeds met open vizier is aangegaan.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen