In de sporen van Don Quichotte
Cees Nooteboom
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Verzamelde kritische en historische opstellen (823)Tijdschriften en overige seriële publicaties - Verzamelde opstellen (700.2)
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-4832-7
EAN:
9789023448327
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
138 pagina's
Flaptekst
In 2005, precies vierhonderd jaar nadat de eerste druk van El ingenioso hidalgoDon Quixote de la Mancha verscheen, werd de Route van Don Quichot geopend. Voor iedereen die graag voor even, al was het maar voor enkele dagen, in de huid van Don Quichot wil kruipen en zich wil overgeven aan de fantasie om in een boerderij een kasteel te zien, een paleis in een grot, of een indrukwekkende ‘gigant’ in een molen, is deze route een must. Maar ook zonder fantasie is de rijke streek van la Mancha meer dan de moeite waard om te ontdekken.
In deze gids worden de mooiste plekken van de 2500 km lange route belicht, opgesplitst in subroutes, geïllustreerd met schitterende fotografie. Naast de reisinformatie worden, met referenties naar het beroemde boek, kort de geschiedenis en de cultuur van de betreffende plaats of streek belicht, waarbij ook aandacht is voor de culinaire tradities. Achter in de gids staan handige adressen en tips voor onderweg.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen