In Europa
reizen door de twintigste eeuw
Geert Mak
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2006
Editie:
14e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2004
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Atlas
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
20e eeuw; algemeen (927.3)
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-450-1268-1
EAN:
9789045012681
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
1222 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2004. - Met lit. opg., reg.
Annotatie
Neerslag van een jaar lang reizen langs plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Europa van de twintigste eeuw.
Flaptekst
'Begin 1999 verliet ik Amsterdam voor een reis door Europa die een vol jaar zou duren. Het was een soort laatste inspectie: hoe lag het continent erbij, aan het eind van de twintigste eeuw? Maar het was ook een historische reis: ik volgde letterlijk de sporen van de geschiedenis, door de eeuw en door het continent, beginnend in januari, bij de resten van de Parijse Wereldtentoonstelling en het bruisende Wenen, eindigend in december, bij de ru es van Sarajevo.
Dat hele jaar reisde ik zo met de eeuw mee, in een krakeling van routes, langs Londen, Volgograd en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, de geparfumeerde kleerkasten van Elena CeauSescu in Boekarest en de speelgoedauto's in een verlaten cr e in Tsjernobyl. En ik praatte met de getuigen: met schrijvers en poli-tici, met verzetsmensen en hoge officieren, met een boer in de Pyrenee en met de kleinzoon van de Duitse keizer, tientallen Europeanen die hun verhaal vertelden.
Dit reisverslag gaat over het verleden, en wat het verleden met ons doet. Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt'.
Geert Mak (1946) is journalist en schrijver. Hij schreef onder meer Een kleine geschiedenis van Amsterdam, Hoe God verdween uit Jorwerd en De eeuw van mijn vader.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Nieuws
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen