In Europa
reizen door de twintigste eeuw
Geert Mak
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
29e druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
22 mei 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2004
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Atlas
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
20e eeuw; algemeen (927.3)
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-467-0415-8
EAN:
9789046704158
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
2 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr. in 1 band: Amsterdam : Atlas, 2004.
Annotatie
Neerslag van een jaar lang reizen langs plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Europa van de twintigste eeuw.
Flaptekst
'In Europa' bevat de neerslag van een reis die Geert Mak maakte door Europa in het laatste jaar van de twintigste eeuw. De geschiedenis van die eeuw was zijn leidraad. Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedauto's in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van de eeuw? 'In Europa' was meteen na verschijning een enorm succes: er zijn meer dan 350.000 boeken over de toonbank gegaan en de rechten werden aan veertien landen verkocht.

Het boek werd ook in het buitenland alom geprezen. De VPRO zond een grote, 35-delige documentairereeks uit, gebaseerd op 'In Europa', waarin alle historische plaatsen uit het boek bezocht worden en de Europese geschiedenis aan de hand van het boek werd verteld. Na de gebonden editie en de paperback, die meer dan 1200 bladzijden besloegen, verscheen een ingekorte editie. De inkortingen werden door de auteur zelf uitgevoerd voor de buitenlandse edities; een aantal bijzaken en uitweidingen zijn weggelaten maar de kern van de reis en het verhaal zijn intact gebleven.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Nieuws
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen