In volle zee
J.M.G. Le Clézio
Uitgegeven:
Breda, 2008
Editie:
2e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 januari 2001
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Hasard
Jaar van uitgave:
2001
Uitgever:
Verschenen in Hasard suivi de Angoli Mala
Vertaald uit:
Frans
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5226-809-5
EAN:
9789052268095
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
190 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Hasard. - Verschenen in Hasard suivi de Angoli Mala. - Paris : Gallimard, cop. 1999. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2001.
Annotatie
Een tienermeisje, dat als verstekelinge op een zeilschip door de kapitein is aanvaard, begeleidt later diens levenseind.
Flaptekst
Op een dag ziet de dertienjarige Nassima het zeiljacht de Azzar de haven van het Zuid-Franse Villefranche binnenlopen. Ze besluit zich aan boord te verstoppen om zo te vluchten uit haar sombere leven. Ze wil iemand anders worden.
Schipper van de Azzar is de 58-jarige Juan Moguer, een succesvol filmer, die op zee zijn eenzaamheid de baas probeert te worden. Als hij Nassima ontdekt, wil hij haar terug naar Frankrijk brengen. Hij verandert van gedachten als hij in haar de vrijheidsdrang bespeurt waarmee hij zichzelf langgeleden heeft bevrijd uit het ¿vuilnisvat¿ waarin hij geboren is.

J.M.G. Le Clézio (1940) stamt uit een oud Bretons geslacht dat in de achttiende eeuw naar het eiland Mauritius emigreerde. Hij heeft zowel de Franse als de Mauritiaanse nationaliteit. Le Clézio is een moderne nomade, reizend tussen Mexico, Marokko en Europa. Zijn boeken ademen een kosmopolitische sfeer uit. Zijn oeuvre beslaat ruim dertig werken. Bij De Geus verschenen eerder de vertelling Angoli Mala, de biografie Diego en Frida, en de romans Gouden vis, Omwentelingen en De Afrikaan.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen