Individuele opstellingen binnen coaching
Jeroen Hendriksen
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Editie:
1e dr
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Illustraties:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Leidinggeven (366.41)
NUR:
Leidinggeven, coachen (808)
Codes
ISBN:
978-90-244-0198-7
EAN:
9789024401987
ASW:
Wetenschappelijk boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
126 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Flaptekst
Individuele opstellingen zijn een krachtige tool bij coaching. het is een instrument dat snel inzicht geeft in onderlinge verhoudingen en mogelijke oplossingen.

Een opstelling tijdens een coachingsgesprek wordt gekenmerkt door grote dynamiek en rijke inzichten en oplossingsrichtingen die zich aandienen. Een tafel, wat poppetjes of gekleurde papiertjes, een gesprek, meer is niet nodig. Maar daarmee ben je er nog niet. Dit boek beschrijft hoe een coach met zijn cliënt zijn vraag kan onderzoeken en vertalen in een opstelling.

Het boek opent met een woordelijk verslag van een coachingssessie met een opstelling. Hieruit wordt inzichtelijk welke achtergronden meespelen bij opstellingen en welke praktische elementen het gesprek ondersteunen. De auteurs beschrijven werkvormen en oefeningen om de opstelling tot een succes te maken. Tot slot kijken ze naar kansen, valkuilen, grenzen en andere (on)mogelijkheden van deze werkvorm.

Dit boek biedt coaches, therapeuten, trainers, docenten en cliënten inzicht in de toepasbaarheid van opstellingen bij coaching. Het biedt aanknopingspunten om er zelf mee aan de slag te gaan.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen