Ingenieurs van de ziel
Frank Westerman
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 123
Editie:
12e dr
Serietitel:
Dwarsligger
Serienummer:
123
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 oktober 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Atlas
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
20e eeuw (945)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-498-0114-4
EAN:
9789049801144
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
493 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Uitg. in samenw. met Uitgeverij Atlas. - 1e dr.: Amsterdam [etc.] : Atlas, 2002. - Met lit. opg.
Annotatie
Studie over de pogingen van het Sovjet-bewind (1917-1991) schrijvers te onderwerpen aan het van partij- en staatswege voorgeschreven en op de propaganda afgestemde socialistisch realisme.
Flaptekst
Ingenieurs van de ziel toont de geestdrift van de Russische Revolutie, wanneer de kunst én de werkelijkheid op een radicaal nieuwe leest worden geschoeid. Schrijvers bezingen de bouw van kanalen en stuwdammen. Maar hun opgewektheid, eerst nog spontaan en idealistisch, slaat om in een verplichte lofzang. Terwijl de kolossale waterwerken tot dwang en vernietiging leiden, bouwen de Sovjet-schrijvers onverminderd voort aan een illusiemaatschappij. Aan de hand van actuele reportages en verrassende inzichten voert Frank Westerman de lezer mee naar de dramatische ontknoping: het duel tussen schrijvers en waterbouwers dat de val van het Sovjet-imperium inluidt.
Frank Westerman (1964) publiceerde onder meer El Negro en ik, waarvoor hij de Gouden Uil Literatuurprijs ontving. Ingenieurs van de ziel werd bekroond met de Dr. Wijnaendts-Franckenprijs en de J. Greshoffprijs en werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil. Het boek is in negen talen vertaald.

Over de dwarsligger®
De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat 12 bij 8 centimeter en lichte gewicht gemiddeld nog geen 145 gram is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen