IS
de terreurstaat
Loretta Napoleoni
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Uitgebreide en geactualiseerde editie
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 oktober 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
ISIS : the terror nation
Jaar van uitgave:
2014
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Seven Stories Press Inc.
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Politieke verschijnselen (330.91)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-94-600-3172-4
EAN:
9789460031724
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
159 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: ISIS : the terror nation. - New York : Seven Stories Press Inc., ©2014. - Oorspronkelijke Nederlandse titel: De terugkeer van het kalifaat : de stormachtige opkomst van Islamitische Staat en de verwarring in het Westen. - Amsterdam : Uitgeverij Balans, 2015. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Beschrijving van de opkomst en ontwikkeling van de islamitische terreurbeweging.
Flaptekst
Sinds Islamitische Staat in 2014 vanuit het niets op het politieke wereldtoneel verscheen, zijn analisten en presidenten, hoge militairen en gewone burgers in verwarring. In IS. De terreurstaat gaat internationaal terrorisme-expert Loretta Napoleoni in op de geschiedenis van IS en laat ze zien hoe de strijdmacht die bekendstaat om zijn middeleeuwse wreedheden zo snel heeft kunnen opbloeien in de digitale wereld van vandaag. Vanwege de grote olievoorraden, ruime financiële middelen en het modernste wapenarsenaal slaagt IS waar andere terroristische organisaties falen. Bovendien weet Islamitische Staat jonge moslims van over de hele wereld te rekruteren voor zijn heilige oorlog. Hoe kan dit? En waarom lukt het de westerse wereld zo moeilijk om vat te krijgen op wat deze extremistische groepering drijft? In haar uiterst actuele en uitstekend geresearchte boek gaat Napoleoni op zoek naar antwoorden.

IS. De terreurstaat is een met drie nieuwe hoofdstukken uitbereide editie van het alom geprezen De terugkeer van het kalifaat. Napoleoni plaatst de meest recente ontwikkelingen in Irak, Syrië, Libië en Egypte in een breder perspectief, gaat uitvoerig in op de positie van de vrouw in het kalifaat en bespreekt ten slotte hoe IS-splintergroeperingen hun zinnen hebben gezet op het wereldwijd verspreiden van dood en verderf in landen die hun niet welgezind zijn.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen