J. Kessels
the novel
P.F. Thomése
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Negende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 september 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2009
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-4680-2
EAN:
9789025446802
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
218 pagina's
Bibliografische annotatie
Filmeditie. - 1e druk: 2009.
Annotatie
Twee oudere jongeren toeren in een walm van sigarettenrook en countrymuziek van Tilburg naar de rosse buurt van Hamburg om een precair klusje te klaren.
Flaptekst
J. Kessels: the novel, de daverende succesroman van P.F. Thomése, is nu verfilmd door Erik de Bruyn, met in de hoofdrollen Frank Lammers (als J. Kessels), Fedja van Huêt (P.F. Thomése) en Ruben van der Meer (kutzwager Boontje).

J. Kessels: the novel is het verhaal van een bizarre roadtrip van P.F. Thomése en zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van iemand van vroeger rijden ze in Kessels' oude roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikandellenhandelaar. P.F. Thomése hoopt stilletjes dat deze gore gast hem in verbinding brengt met zijn natte droom van weleer, 'de knetterhete frituurspetter' Birgit de Braaij.
'Van mij hoeft het allemaal niet zo,' verzucht J. Kessels als ze het zoveelste pittoreske toplesstentje uit lopen. Maar wanneer hij de kofferbak van zijn Toyota Kamikaze openmaakt doet hij een afgrijselijke ontdekking. En dan begint het balletje (of wat het ook is) pas goed te rollen.

OPMERKELIJK. J. Kessels is het enige personage uit de Nederlandse literatuur aan wie ooit een landelijke fandag werd gewijd. Hij bestaat echt en woont en rookt in Tilburg-Noord, 'net onder het spoor door'.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen