Jacht op een middeleeuwse monnik
Jan IJsseldijk
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Editie:
1e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 december 2009
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Spannende boeken algemeen (330)
Codes
ISBN:
978-90-5179-690-2
EAN:
9789051796902
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
514 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
(¿)Het was echter niet alleen ijs. Midden in die helderheid, midden in dat transparante brok, lag roerloos, als in glas van zuiver kristal¿ een mens. Een griezelig kleine monnik. Het was eng om te zien. Hij had een lengte van bijna één meter vijftig. Hoofd en voeten waren verhoudingsgewijs te groot voor zijn lichaam. Zijn donkere wenkbrauwen leken zwart vergeleken bij zijn gezicht en baard, die wit waren als sneeuw. Het was opwindend en huiveringwekkend tegelijk. (¿)

Bij een beklimming op de Aletschgletsjer in Zwitserland raken twee alpinisten spoorloos. Tijdens het laatste contact meldden zij dat ze een monnik hadden aangetroffen die in het ijs was ingevroren. Maar ook van deze monnik ontbreekt vreemd genoeg ieder spoor.
Henri Stock, tijdelijk voorzitter van de plaatselijke bergbeklimmersvereniging in Grindelwald, gaat op onderzoek uit. Al gauw stuit hij op een vreemde zaak waarbij een zekere professor Martin menselijke organen smokkelt naar zijn voormalige studiegenoot Hockley in Amerika. Deze professor Martin blijkt de bevroren monnik te hebben opgenomen in zijn laboratorium en slaagt erin hem - na 800 jaar! - opnieuw tot leven te wekken; de monnik herinnert zich dat hij vroeger een kistje met documenten heeft verstopt in de buurt van Verona. Ondanks het feit dat hij niet meer weet waar de documenten over gaan, is hij ervan overtuigd dat hij op deze manier in dit leven is teruggekomen om iets met deze documenten te doen.
Hockley komt erachter waar Martin mee bezig is en opent de jacht op de geheimzinnige monnik. Maar ook de politie, belast met het onderzoek naar het dodelijke ongeval in de bergen, komt samen met Henri Stock de monnik op het spoor¿
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen