Jacques Vriens leest Oorlogsgeheimen
Jacques Vriens
Auteur:
Uitgegeven:
Houten, 2009
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape) (076)
Codes
ISBN:
978-90-475-0924-0
EAN:
9789047509240
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
4276 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel van label. - Integrale weergave van het boek voorgelezen door de auteur en verschenen o.d.t.: Oorlogsgeheimen. - Houten : Van Holkema & Warendorf, 2007.
Annotatie
Het Zuid-Limburgse dorpje waar Tuur (11) woont, is bezet door de Duiters. Als Tuur ontdekt dat zijn buurmeisje Maartje een groot geheim heeft, komt de oorlog wel heel dichtbij.
Flaptekst
Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen.
De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloten die op zolder verstopt zitten, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Ineens komt de oorlog heel dichtbij…
Een spannend en ontroerend boek over de Tweede Wereldoorlog, die in Zuid-Limburg anders verliep dan in het westen en het noorden van ons land.
Voorgelezen door Jacques Vriens.
Jacques Vriens werd in 1946 in ’s-Hertogenbosch geboren. Toen hij klein was, wilde hij toneelspeler, schrijver óf schoolmeester worden. Hij werd uiteindelijk schoolmeester, schrijver én toneelspeler. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar
schrijven en toneelspelen doet hij nog altijd veel en graag.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen