Kaas uit eigen keuken
handboek voor het zelf maken van kaas
Nils Koster
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 maart 2019
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Melk en melkbehandeling - Zuivelbereiding (633.9)Dranken (629.8)
NUR:
Keuken per land en streek (442)
Codes
ISBN:
978-90-5956-900-3
EAN:
9789059569003
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
207 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Flaptekst
Zelf je eigen kaas maken is echt zo moeilijk niet. Met een paar pakken melk en een beetje oefening is iedereen in staat om zijn eigen kaasje te maken. Veel van de benodigde materialen zijn met een beetje knutselwerk en creativiteit eenvoudig te maken.

Van makkelijk en snel tot iets moeilijker en met wat meer geduld. Verse kaas, Goudse kaas, maar ook een aantal klassiekers van elders uit Europa, zoals blue stilton en camembert. Kaas uit eigen keuken is een stap-voor-stap handboek dat je alle ins en outs van het kaasmaakproces leert. Wat komt erbij kijken, welke spullen heb je nodig? Wat zijn de valkuilen en wat is cruciaal? Bovendien biedt het extra recepten van Vlielander topchef Robert Buurma om je zelfgemaakte kazen te verwerken in heerlijke gerechten.

NILS KOSTER is al jaren geïnteresseerd in alles wat eetbaar is uit de natuur. Zijn eerste kaas maakte hij in 2013 en na eindeloos proberen en aanpassen van recepten heeft hij inmiddels op Vlieland een oude bunker waar de meest fantastische kazen liggen te rijpen en waar hij proeverijen, workshops en rondleidingen geeft.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen