Kijkers
Norbert ter Hall
Uitgegeven:
Hilversum, 2006
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Samenstelling:
Secundaire auteur:
Indeling
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Film- en videokunst; algemeen (798.1)
NUR:
Kinder- en jeugdvideo (062)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-6727-137-0
EAN:
9789067271370
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19,3 cm
Omvang:
1130 pagina's
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Auteursgegevens afkomstig van tekst. - Uitgezonden in de VPRO-televisieserie Villa Achterwerk. - Zonder commentaar. - Bevat o.a.: Dansen / Nills Petter ; Ontbijt / Norbert ter Hall ; Ontvoering / Sven Super.
Annotatie
57 korte kunstfilms voor kinderen vanaf 6 jaar.
Flaptekst
De 57 filmpjes uit het Villa Achterwerk programma Kijkers zijn verzameld op dvd

De korte kunstfilmpjes zijn gemaakt door kunstenaars, filmers en regisseurs, en in één geval zelfs door een schaap. Als bonus zit er een boekje bij de dvd waarin opdrachten staan bij elk filmpje zodat het ook mogelijk is om Kijkers zelf te doen in de klas.

De filmpjes, waarin een andere manier van kijken wordt aangereikt, richten zich op kijkers vanaf 6 jaar maar zijn ook uitermate interessant voor volwassenen. De 57 filmpjes hebben met elkaar gemeen dat nergens uitleg bij de beelden wordt gegeven. Om te begrijpen wat er gebeurt, moet je kijken naar wat je ziet. Bijna iedereen kan zien, maar niet iedereen kan kijken. Kijken moet je leren. Net zoals je oesters of olijven moet leren eten. Maar voordat je iets kunt leren eten, moet je eerst leren proeven. Zo is dat ook met beelden. Kunst is moeilijk. Voordat je beelden kunt waarderen, moet je eerst leren kijken. Daarom besloten Norbert ter Hall en Erik Kessels daarmee te beginnen toen hen gevraagd werd een programma over beelden voor kinderen samen te stellen. Met Kijkers trakteert de VPRO kijkers op verrassende, vervreemdende, originele, mooie, ontroerende beelden. Niet om er iets van te leren of omdat het moet, maar puur vanwege het plezier van het kijken.

Taal: Nederlands
Beeldformaat: 4:3
Audio: Dolby Stereo 2.0
Disc formaat: DVD9
Speelduur: ca. 130 min
Alle leeftijden
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen