Kind van alle landen
roman
Irmgard Keun
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Serietitel:
Lebowski book club
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 juni 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Kind aller Länder
Plaats van uitgave:
Köln
Uitgever:
Verlag Kiepenheuer & Witsch
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-488-3341-2
EAN:
9789048833412
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
158 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Kind aller Länder. - Köln : Verlag Kiepenheuer & Witsch, 2016. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Querido, 1938.
Annotatie
De angsten en zorgen van een schrijversgezin tijdens de nazi-tijd vlak voor de Tweede Wereldoorlog worden beschreven door het tienjarige dochtertje.
Flaptekst

In Kind van alle landen geeft Irmgard Keun een stem aan het tienjarige meisje Kully, die met haar vader en moeder voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog emigreert uit Duitsland. Haar vader, een drankzuchtige schrijver, verkeert permanent in geldnood en moet, nadat zijn boeken in Duitsland verboden zijn, zien rond te komen van het schrijven van krantenartikelen en de voorschotten van zijn buitenlandse uitgevers.

Op zoek naar werk en geld neemt hij zijn gezin mee op een reis dwars door Europa die hen via Oostende, Brussel, Praag en Amsterdam naar New York brengt - en laat zijn liefdevolle vrouw en dochter veelal achter in hotels, samen met de rekening.

Op een kinderlijk naïeve, maar vertederende en humoristische wijze doet Kully verslag van hun avontuurlijke maar rusteloze bestaan als emigranten in het vooroorlogse Europa. Kind van alle landen is een bitterzoet meesterwerk over hoop in een uitzichtloze tijd.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen