Kleine blauwe truck
Alice Schertle
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2018
Editie:
Eerste druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
18 juni 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Little blue truck
Jaar van uitgave:
2008
Plaats van uitgave:
Boston, MA
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Illustraties:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Peuterboeken (271)
Leeftijdscategorie:
Voor peuters
Codes
ISBN:
978-90-257-6947-5
EAN:
9789025769475
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
16 cm
Omvang:
27 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Little blue truck. - Boston, MA : Houghton Mifflin Harcourt Books for Young Readers, 2008. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2016.
Annotatie
Kleine blauwe truck gaat een eindje rijden. Hij groet alle dieren onderweg en Padje rijdt zelfs met hem mee. Ze worden ineens ingehaald door een grote gele truck, die zichzelf heel belangrijk vindt. Dan komt de gele truck vast te zitten in de modder. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Flaptekst
Toet! Toet! Toet!

Allemansvriend
Kleine blauwe truck is de vriendelijkste wagen van de boerderij. Hij is bevriend met alle dieren en staat altijd voor iedereen klaar. Zélfs de knorrige kiepwagen, die altijd hard langs hem heen rijdt, helpt hij uit de brand. Of eigenlijk: uit de modder. Maar dan komt de kleine blauwe truck zelf vast te zitten... Gelukkig heeft hij een hoop vrienden die hem graag een duwtje komen geven!

Klassieker
'Kleine blauwe truck' is een vrolijke kakofonie van toeters en dierengeluiden, die jonge kinderen maar wat graag willen roepen. De moderne klassieker is een absolute bestseller in de Verenigde Staten, maar heeft inmiddels ook de harten van Nederlandse peuters en kleuters veroverd. Deze editie is gemaakt van stevig karton, zodat ook de kleinste auto- en dierenliefhebbers naar hartenlust kunnen bladeren.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen