Klimtol
Etienne van Heerden
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 september 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Klimtol
Jaar van uitgave:
2013
Plaats van uitgave:
Capetown
Uitgever:
Tafelberg
Vertaald uit:
Afrikaans
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-5759-693-3
EAN:
9789057596933
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
399 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Klimtol. - Capetown : Tafelberg, 2013.
Annotatie
Een oude professionele jojospeler in Zuid-Afrika lijdt onder een geheim: in zijn succesjaren heeft hij een scholier doodgereden, waarna hij doorreed.
Flaptekst
Ludo Loeloeraai was ooit een beroemde jojospeler. Op zijn oude dag heeft hij zich teruggetrokken in het vissersdorpje Paternoster. Hij gaat gebukt onder een schuldgevoel over een noodlottig ongeval. Alleen wanneer hij met de jojo speelt, komt hij los van de wereld die hem in een benauwde greep houdt.

In Klimtol is spelen een manier om demonen te bezweren en om te overleven. Van Heerden speelt met taal zoals Ludo met de jojo. Deze roman over vrijheid en verantwoordelijkheid is een nieuw hoogtepunt in Van Heerdens rijke oeuvre.

Etienne van Heerden (1954) is een van de grote hedendaagse auteurs van Zuid-Afrika. Hij heeft inmiddels een tiental boeken op zijn naam staan, waaronder De betoverde berg, In plaats van de liefde en het meermaals bekroonde 30 Nachten in Amsterdam. Zijn werk wordt over de hele wereld vertaald en gelezen.

‘Zoals men niet over Israël kan praten zonder Amos Oz te hebben gelezen, of over India zonder Salman Rushdie of Zuid-Amerika zonder Márquez of Llosa, zo zul je Van Heerden moeten lezen als je iets wilt weten over Zuid-Afrika. Het is fictie op haar best.’ - NRC Handelsblad
‘Een mooie ode aan de eenvoud van het leven in een vissersdorp aan de westkust van Zuid-Afrika.’ - Annemarie van Niekerk
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen