Knofje
kunstartiest
Burny Bos
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 juni 2019
(Overige) personen
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Prentenboeken (<6 jaar) (273)
Leeftijdscategorie:
Voor kleuters
Codes
ISBN:
978-90-214-1858-2
EAN:
9789021418582
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
16 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Keerdruk met: Knofje : snikheet / Burny Bos & Tamara Bos ; met illustraties van Balder Westein. - 16 ongenummerde pagina's. - In samenwerking met Submarine.
Annotatie
Twee verhalen over Knofje, die met haar ouders in de stad woont. Mama heeft een baby in haar buik en Knofje helpt met schilderen van de babykamer. En op een snikhete dag wil Knofje met haar vriendje Zizou het opblaasbadje vullen met water. Prentenboek in keerdruk, met kleurrijke collageachtige tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Flaptekst
Knofje is een eigenzinnig meisje van vier (en een half!). Ze beleeft kleine avonturen in en rond het appartement waar ze woont met haar moeder en haar vader. Samen met haar pop Flut gaat Knofje op onderzoek uit en komt daarbij in ogenschijnlijk gewone, maar voor haar bijzondere situaties terecht.

In dit omdraaiboekje beleeft Knofje twee avonturen. In het verhaal Kunstartiest wil Knofje graag helpen met het schilderen van de babykamer. De mama van Knofje heeft namelijk een baby in haar buik. Mama vindt Knofje te klein voor het schilderen van de muren, maar dan heeft Knofje een heel goed idee…

In Snikheet is het zo heet dat Knofje graag wil zwemmen. Papa wil het liefst niks doen, maar hij helpt Knofje toch met het zoeken van het opblaasbadje. Als het badje is opgeblazen, is papa zo moe dat hij eerst even wil uitrusten. Maar Knofje heeft geen zin om te wachten… er moet nog water in het bad en dat kan ze ook best zelf!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen